Coaching pentru Performanta si Armonie


Go to content

Main menu:


Mai e si altcineva acolo...?

Resurse > Povesti - Metafore

Mai e si altcineva acolo sus?

Parintii Clarisei doreau foarte mult ca fata lor sa ajunga o mare campioana. De aceea, au dus-o pe terenul de tenis la o varsta foarte frageda. I-au facut un program „stiintific”, cu ore de tenis, cu ore de pregatire fizica, meciuri, concursuri, discutii si analize. Nimic
rau in toate acestea, poate doar nepotrivit, deoarece Clarisa avea numai 7 ani.
Progresul Clarisei nu era pe masura asteptarilor parintilor, astfel incat acestia au vrut sa apeleze la lectii individuale. Antrenorul le-a spus ca, pentru copii, sunt mai bune lectiile in grup deoarece principala sursa de motivatie la copiii mai mici de 10 ani este placerea jocului. Nemultumiti de raspuns, s-au dus la alt antrenor. Acesta le-a spus acelasi lucru.
Inca nemultumiti, parintii Clarisei au mai intrebat in stanga si in dreapta si, in cele din urma, au intrat intr-o biserica, au ridicat ochii spre cer, intreband:
„E cineva acolo sus?” „Spuneti, fiii mei”, s-a auzit un glas puternic. „Doamne, ajuta-ne. Spune-ne ce sa facem sa fie cat mai bine pentru fetita noastra. E un copil bun si talentat si am vrea sa ii oferim cele mai potrivite conditii de pregatire pentru a deveni o mare campioana.„Aveti rabdare”, veni raspunsul. „Tot ce trebuie sa faceti este s-o duceti la teren si s-o lasati sa joace in voie. Sa aveti grija sa aiba apa, prosop si tricou de schimb. Este cel mai bun lucru pe care-l puteti face, pentru ea si pentru voi. Aveti incredere in ea, in antrenor si in voi. Si, din nou, rabdare.
Dupa cateva minute de tacere, tatal Clarisei a ridicat din nou ochii spre cer, intreband:
„Mai e si altcineva, acolo, sus?”
De cele mai ori, noua oamenilor ne place sa intrebam pana cand obtinem raspunsul pe care il asteptam. De ce mai cautam raspunsuri pe care le stim deja? Pentru a ne simti in siguranta.
Uneori, adevarul „adevarat” pentru noi, cel care ne ajuta sa ne spargem limitele de moment, este inclus in raspunsurile care nu ne plac.


Acasa | Despre | Coaching | Performanta sportiva | Performanta profesionala | Resurse | Contact | Site Map


Back to content | Back to main menu