Coaching pentru Performanta si Armonie


Go to content

Main menu:


Dezvoltarea armonioasa

Performanta sportiva

Dezvoltarea armonioasa si performanta dincolo de limite

In 2008 am început programul "Dezvoltarea armonioasa si performanta dincolo de limite" cu scopul de a oferi o acompaniere profesionista si echilibrata pe drumul spre mare performanta. Am continuat în 2009 aceasta acompaniere pe 3 directii distincte, dar nu separate: sportivi, parinti si antrenori.

Pentru
sportivi vom avea în vedere dezvoltarea deprinderilor mentale principale fara de care marea performanta este foarte greu, daca nu imposibil de atins în zilele noastre: motivatia, încrederea, gândirea constructiva, gestionarea emotiilor si concentrarea, folosind atât tehnicile traditionale ale antrenamentului mental din psihologia sportiva ca stabilirea obiectivelor, asigurarea ambiantei stimulative, autosugestia, controlul mobilizarii (activare – relaxare), vizualizarea, rutinele de pregatire a meciului sau punctului, strategiile cognitive si antrenamentul atentiei, cât si tehnici specifice din Analiza Existentiala si Logopedie si Psihoterapia Plenara Integrativa adaptate cu atentie pentru performanta sportiva.

Pregatirea sportivilor include o serie de întâlniri de grup de tip seminar (workshop) asa cum au fost cele la care unii dintre voi deja au participat (Bucuresti, Sibiu, Craiova, Pitesti, Cluj, sau Poiana Brasov) cu frecventa de una pe luna si durata de o zi precum si discutii individuale.

Pregatirea
„parintilor de performanta” pleaca de la un fapt evident: în spatele fiecarui sportiv de performanta se afla cel putin un parinte pasionat si dedicat. Pregatirea este este structurata sub forma mai multor module de tip seminar cu durate cuprinse între 3 si 6 ore în care sunt abordate atât aspectele teoretice cât si, mai ales, practice. Primele 3 module ale programului sunt Rolul parintilor, Dimensiunile tenisului pentru „parintii de performanta si Comunicarea ca instrument forte pentru motivatia, încrederea, gândirea constructiva, gestiunea emotiilor si entuziasmul copiilor-sportivi de performanta.

Seminariile propuse
antrenorilor au ca obiective principale rolul antrenorului, filozofia, valorile si principiile meseriei de antrenor, motivatia personala si motivarea sportivilor, gestionarea relatiilor cu parintii. Un accent deosebit ne propunem sa punem pe antrenamentul unei comunicari eficiente.

Descarca Brosura de prezentare a programului, februarie 2009

Acasa | Despre | Coaching | Performanta sportiva | Performanta profesionala | Resurse | Contact | Site Map


Back to content | Back to main menu