Coaching pentru Performanta si Armonie


Go to content

Main menu:


Ajutorul si performanta

Resurse > Mental Coaching

Ajutorul si performantaAcum câteva zile, la Roma, Novak Djokovic, nr 1 mondial, spunea: „Am avut aceeasi echipa în ultimii 5-6 ani si ne-am dezvoltat împreuna rutine legate de pregatire si de refacere... Sunt bucuros sa-i am pe acesti oameni priceputi în jurul meu pentru ca fara ei nu as putea sa aflu atâtea lucruri despre mine si tenisul este o parte importanta a vietii mele.

Când ne uitam la cei mari, vedem multe persoane în jurul lor. Federer este mereu împreuna cu familia si deseori cu antrenorii sai, Paul Annacone si Severine Luthy precum si cu fizioterapeutul sau. Nadal este cu familia si cu staff-ul tehnic. Murray cu familia si cu un staff numeros: hitting partner si prieten, prietena, doi preparatori, fizioterapeut si Ivan Lendl. Tsonga si-a luat antrenor. Si putem continua si cu exemple din lumea tenisului feminin.

Este clar ca nu este posibil de unul singur: fiecare persoana are, în anumite momente, nevoie de ajutor. Însa, au fost sprijiniti cei mai mari jucatori ai momentului si in perioada de crestere: copii, juniori, top 300 etc? Daca citim cartile biografice dedicate campionilor, gasim raspunsul: da, au avut sprijin, au fost ajutati.

Despre cei care nu au reusit sa ajunga în top 10 sau top 100, acolo unde numai 10 sau 100 încap, nu se scriu, în general, carti. Cine stie, poate ca cineva ar putea s-o faca. Au primit ei ajutor? Sigur ca da! Au primit. Este important ca un tânar sa primeasca un ajutor potrivit? Eu cred ca da, unii, mai putini la numar, cred ca fiecare reuseste pe cont propriu.Cât de important este ajutorul? Care sunt diferentele între ajutorul primit de cei care au reusit sa faca ceea ce au visat si ceilalti? Care sunt diferentele între sprijinul pe care l-au primit cei care sunt fericiti de cel primit de cei nefericiti?

Sunt importante raspunsurile la aceste întrebari? Din punctul nostru de vedere, da. De aceea am conceput un atelier de lucru unde persoanele care doresc sa-si dezvolte abilitatile de a oferi un ajutor autentic sa se poata antrena.
Cei interesati pot gasi detalii aici.

Acasa | Despre | Coaching | Performanta sportiva | Performanta profesionala | Resurse | Contact | Site Map


Back to content | Back to main menu