Coaching pentru Performanta si Armonie


Go to content

Main menu:


2012

Performanta sportiva > Stagii de pregatire

Propuneri pentru 2012

Nu-i adevarat ca cea mai buna metoda de a învata este sa experimentezi, adevarul este ca este singura cale”, Tom Best.


Trecut, prezent si viitor

Împlinesc în curând 54 de ani de când învăt, am „învătat” pe altii timp de 15 ani, au trecut 15 ani de când „m-am prins” ca nu prea pot sa-i învat pe altii ci doar sa le predau si vreo 10 ani de când sunt convins ca eu nu pot sa învat pe nimeni nimic, ci pot doar sa-i arat, sa-i spun, sa-i propun si sa-i fiu alaturi pentru a-i spune ce vad, ce aud si ce simt. Celalat învata.
Totodata, au trecut vreo 20 de ani de când am început sa descopar importanta comunicarii în timp ce învat si în tot ceea ce traiesc. Putin câte putin, experienta mea a început sa se aseze într-o structura noua.

Au mai trecut 12 ani de când am început sa înteleg ce înseamna coaching-ul si 3 ani de când am demarat împreuna cu Ionel programul „Dezvoltarea armonioasă si performanta dincolo de limite” cu scopul de a oferi o acompaniere profesionistă si echilibrată pe drumul spre mare performanţă si, mai ales, spre împlinire. Din 2009, am structurat împreuna acest program în 3 directii distincte, dar nu separate: sportivi, părinti si antrenori. Ce ne-am propus în 2009 mai poate fi citit aici.
În septembrie anul trecut, am făcut un mic bilant care poate fi citit aici . De atunci, am mai condus 2 stagii de pregătire la Sibiu si Păltinis destinate sportivilor (în principal tenismeni, dar au început sa participe si sportivi din alte ramuri), la care am avut si întâlniri depline cu parintii.

De la trecut, prezent si viitor, la prezent

Au trecut ceva ani de când am observat ca procesul învatarii si educatia sunt ancorate în unele principii si convingeri care sunt definitorii mai degraba pentru secolul 19 decât 21. Datorita experientei acumulate si a dorintei de a contribui cu ceva practic în domeniul educatiei, învatarii si dezvoltarii, am decis sa continuam în 2012 programul „
Dezvoltarea armonioasă si performanta dincolo de limite” pentru sportivi într-un format îmbunatatit si sa venim cu câteva propuneri noi pentru parinti si antrenori.

Pentru stagiile de pregatire destinate sportivilor, Sibiul va ramâne un centru de bază datorita avantajelor pe care le gasim aici unde putem conduce pregatirea pe durata a 5 zile si vom fi disponibili sa pornim si în alte orase dintre care o prioritate vor avea Bucurestiul si Brasovul. Vom încuraja ca si pâna acum experienta proprie si vom avea o grija suplimentarea pentru pregatirea punerii în practica „în lumea reala” (terenul de „acasa” în interactiunea cu antrenorul, colegii de antrenament, partenerii de competitie si parintii) a lucrurilor exersate în cadrul stagiului. Din punctul de vedere al continutului, vom ramâne centrati pe deprinderile mentale (motivatie, încredere, gestionarea emotiilor si concentrarea) utilizând tehnicile specifice din NLP (Neuro-Linguistic Programming) si din Analiza Existentiala si Logoterapie si Psihoterapie Plenara si Integrativa.

În ceea ce priveste stagiile de pregatire destinate parintilor, din experienta de pâna acum, am hotarât sa mutam centrul de greutate dinspre informare spre formare, antrenament si perfectionare. Vom face acest lucru folosind mai multe exercitii practice din experienta concreta a participantilor, având si aici o atentie deosebita pentru a pregati puntea de legatura dintre simularile din cadrul atelierului si „lumea reala”.
Speram sa reusim sa oferim suficiente informatii pentru ca
antrenorii sa gaseasca ceva folositor în stagiile de pregatire pe care le vom pregati special pentru ei. Speram ca sa fim de folos în a-i ajuta sa constientizeze importanta muncii lor, impactul pe care-l îl au în primul rând în formarea personalitatii si caracterului sportivilor si mai apoi asupra progresului si performantei acestora. În plus, speram ca sa le fim de folos pentru ca ei sa simta mai multa satisfactie pentru ca au sansa de a avea o „slujba” nobila care implica interactiunea cu copiii si sa gestioneze mai bine stresul inerent care poate aparea ca urmare a presiunilor de tot felul, externe sau interne, bucurându-se de faptul ca sunt martorii dezvoltarii sportivilor pe care îi acompaniaza.
Propunerile noastre pentru
parinti si antrenori au în vedere următoarele 3 dimensiuni:

  • Învătarea deplină
  • Comunicarea
  • Gestionarea stresului si emoţiilor.

Totodata, avem în vedere propunerea unor teme cu titlurile urmatoare:

  • De la Esecul Succesului, la Succesul Esecului.
  • De la efort, prin performantă, la succes, spre împlinire.
  • Calea Naturală a dezvoltării personale a adultilor si copiilor.Va intereseaza?

Suntem foarte curiosi sa aflam opinia voastra. Vi se pare interesant? Ati gasi folositoare participarea la un atelier de lucru de 4 ore miercuri de la 17.00? 22 februarie? Sau 7 martie?
Asteptam raspunsurile voastre la
szancu@zoneperformance.roP.S. Într-un
viitor apropiat, vom actualiza informatiile de pe site de la adresele

Acasa | Despre | Coaching | Performanta sportiva | Performanta profesionala | Resurse | Contact | Site Map


Sub-Menu:


Back to content | Back to main menu